De Gandesa a Grossbeeren
De Gandesa a Grossbeeren
De Gandesa a Grossbeeren
De Gandesa a Grossbeeren

De Gandesa a Grossbeeren (CAT)

10,00 €

Un llibre sobre la història de Manel Masip, obrer de la CNT de Sants que va emigrar a l'Alemanya nazi on va descobrir els presoners de guera, la presó i els camps de concentració.

  Recibe una Bolsa de REGALO a partir de 50€

*Portes excluidos*

 

¿ Tienes dudas? 634 591 914

 

El llibre explica la història d'un jove republicà català que va lluitar a la batalla de l'Ebre i que més tard va anar a treballar a Alemanya sense saber que li tocaria pagar el deute que el règim franquista havia contret amb l'Alemanya nazi. Va ser tancat en un camp de concentració i condemnat a treballs forçats. Se'n va sortir de miracle.

De Gandesa a Grossbeeren és la historia del Manel, un noi idealista i d'esperit inquiet, que va viure en primera persona els esdeveniments europeus mes crucials del s.XX. Fill d'una familia obrera del barri de Sants de Barcelona a 1'adolescencia es va trobar immers en el conflicte polític del país que desembocaría en la sagnant guerra civil. Havia anat a una escola de la República i havia vist com aquesta afavoria les classes humils, per defensar-la es va fer soldat voluntari quan només tenia setze anys. Després de moltes vicissituds que li van posar la vida en perill, el van ferir a la batalla de l'Ebre. En finalitzar la guerra, es va fer un tip de buscar feina sense aconseguir-ho. Cansat i desmoralitzat per la precarietat que es vivia, va decidir, amb moltes reticéncies, marxar a treballar a Alemanya després d'haver vist una informado de la Delegación Nacional de Sindicatos. Part d'aquesta historia la va deixar escrita, el meu pare, en les memóries que havia anat fent. Mai, pero, va poder escriure l'experiéncia traumática de la seva detenció. La resta s'ha completat a partir del record de les aventures que ens explicava ais filis quan érem petits i de la recerca que vam fer en un viatge a Alemanya per trobar els escenaris, així com consultant arxius a Berlín, hemeroteques i bibliografies.

La Gemma Masip, l'autora de la novela, és també la filla del protagoista. Massip ha refet la història del seu pare a partir dels escrits que va deixar annotats en el seu diari personal. Ha calgut molt de temps per completar espais on no hi havia informació, ja que els capítols de la detenció i l'internament al Camp de Concentració mai van ser escrits per l'angoixa que suposava reviure aquells moments. L'autora va refer les passes del seu pare, viatjant en tren a Alemania per recórrer fisicament els espais que es relataven al diari.

  • Autora: Gemma Masip Bonet
  • 96 páginas
  • Editorial: Descontrol
Tipo de producto
Libro
Idioma
Català
Editorial
Descontrol

16 otros productos de la misma categoría:

Product added to wishlist